De mooiste stranden
in en om Javea

Cala Granadella

Playa la Granadella, het meest zuidelijke strand van Javea.

Het is al 2 keer verkozen tot ‘beste strand van Spanje’. Niet verwonderlijk, want het ligt in een pittoreske hoefijzervormige baai met helder turkoois water, omgeven door grillige rotsen en pijnbomen. Hoewel het strand uit grind bestaat, is het zeer populair bij zowel zonaanbidders als fervente duikers en snorkelaars.. Op dit kiezelstrand kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de baai van Javea. Ideaal voor SUP of kanoën in de ochtend als de baai mooi stil is.  Geniet van en drankje en een hapje bij de leuke strandbar La Bandideta of reserveer een lunch bij Restaurante Sur.

➞ Routebeschrijving

Cala Barraca o Portitxol

De Cala de la Barraca is in alle opzichten een verrassend strandbaaitje. Zo klein als het is, zo indrukwekkend is het uitzicht op de baai en het Portitxol eiland! Het heeft daarnaast dan ook de naam ‘Playa del Portitxol’, en hoort met haar imposante kliffen zeker bij de stranden van Alicante met het meeste karakter! Een prachtige baai met oude vissershutjes verborgen aan het einde van een geheimzinnige kronkelende weg, het is mogelijk om La Barraca te bereiken met de auto. Ook is dit kleine paradijsje te voet te bereiken vanaf Cruz del Portitxol.

Bezoek Cala Clemence, een leuk restaurant met een prachtig uitzicht en een heerlijke bohemian vibe.

➞ Routebeschrijving

Cala Ambolo

Een prachtig ongerept strand met kristalhelder water, het strand is te voet bereikbaar.​

➞ Routebeschrijving

Cala del Moraig

Een mooi kiezelstrand met prachtig helder water. Ook de ernaast gelegen Cova dels Arcs grot is zeker de moeite waard. Vanuit de grot kun je met een duik uitrusting een ondergrondse rivier verkennen.

➞ Routebeschrijving

La Grava

Dit is de plek waar de lokale bevolking naar toe gaat voor een frisse ochtendduik of een heerlijk ontbijtje met een prachtig uitzicht over de haven. Het is een goede plek voor een verfrissende duik, de bodem wordt vrij snel diep dus u hoeft niet ver te lopen.

➞ Routebeschrijving

Primer Muntanyar o Benissero

De naam ‘Benissero’ komt van de man uit het naburige Benissa die er vroeger woonde. Zijn woning is nu chiringuito La Siesta. Vroeger dineerden gezinnen elke zondagavond op dit strand, met stoeltjes en picknicktafels, een traditie die men op sommige zomeravonden nog verderzet bij het licht van een campingvuurtje.

El Primer Muntanyar ligt in het verlengde van Benissero. Met 1900 meter tot aan de Parador de Jávea is dit het langste strand, met een aantrekkelijke combinatie van keien en turkoois water (goed om te snorkelen en duiken), typerend voor deze wonderlijk mooie kuststreek. Zwemmen is er een genot, want vanaf je het water ingaat, zit je in ongeveer 2 meter diepte. Hier en daar zijn er trapjes voor een gemakkelijkere toegang tot het water. De natuurlijke omgeving en uitstekende chiringuitos maken dit een aangename plek, zowel overdag als ’s avonds in de zomer.

➞ Routebeschrijving

El Arenal

Het zandstrand van Javea omgeven door lokale winkeltjes en restaurants. Dit strand is geschikt voor families, het water is ondiep en helder. Je vindt hier volop restaurants langs de Boulevard. Bekijk hier de zonsondergang onder het genot van een drankje!

➞ Routebeschrijving

Beaches Javea - Character Living
Beaches Javea - Character Living
Beaches Javea - Character Living