De beste restaurants in Javea

Dit is ons lijstje van favorieten dichtbij maar ga vooral ook zelf op zoek…

Goed eten dat kun je in Spanje!

Volta I Volta

Een restaurant gelegen in het historische centrum van Javea. Voordat het team van Volta I Volta in Javea neerstreek hebben zij op diverse plekken in de wereld gewerkt en van alle culturen het beste mee genomen. Typisch mediterrane recepten uit de regio’s Alicante en Valencia worden in een nieuw jasje gestoken en op een geheel eigen wijze geïnterpreteerd! Alles bij Volta I Volta is 100% home made en er wordt gebruik gemaakt van lokale groenten, vlees en vis. Eén van onze favorieten in de oude stad. Geniet van de Spaanse keuken op een eerlijke en nieuwerwetse manier.

➞ Routebeschrijving

➞ Website Volta I Volta

The Beach House Bistro & Bakery

Aan de haven van Javea, Javea Port. Voor ons het ontbijtadres in Javea, je hebt even het gevoel dat je in Zuid Frankrijk van de jaren 50 terecht komt. Kleine tafeltjes aan grote ramen die in de zomer open gaan, je hebt het gevoel dat je op zee drijft. Heerlijk wakker worden zo! Bezoek voor een borrel the rooftop.

➞ Routebeschrijving

➞ Website The Beach House

Cala Bandida

Boven The Beach House vind je Cala Bandida, geopend voor ontbijt, lunch en diner. Een leuk ingericht restaurant met een goede toegankelijke keuken en een non-stop service. Ook voor de borrel ben je hier welkom!

➞ Routebeschrijving

➞ Website Cala Bandida

Restaurant La Siesta

Dit restaurant bevindt zich op een van de prachtige stranden van Javea, hier kunt je genieten van heerlijk eten, een fijne sfeer, daarnaast kunt u ook van het mooie uitzicht en een betoverende zonsondergang. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, diner of om op de luxe ligbedden de dag door te brengen onder het genot van hapjes en drankjes.

➞ Routebeschrijving

➞ Website La Siesta

Restaurante Masena

Prachtige ambiance, goede bediening en heerlijk eten. Er is een prachtige tuin met mooie olijfbomen. Er wordt hier prachtig klassiek gekookt. Zin in een Chateaubriand, aanrader! Je kunt hier heerlijk geniet van het menu del dia tijdens de lunch, behalve op zondag.

➞ Routebeschrijving

➞ Website Restaurante Masena

La Cajita Azul

Lekker Spaans en authentiek, wat een fantastische sfeer en een verrassing wat er uit een hele kleine keuken komt!

➞ Routebeschrijving

➞ Website La Cajita Azul

Chola Gastro

Klein restaurantje met topkeuken. Vriendelijke, professionele ontvangst en bediening. Hier worden superlekkere, smakelijke, inventieve gerechten opgediend. Hier niet het gewone klassieke menu, maar uitgekiende gerechten op basis van de beste ingrediënten. De beste producten, evenwichtig klaargemaakt, origineel en verrassend. Alle gerechten worden van een uitgebreide uitleg voorzien en de bijpassende wijnen zijn heerlijk. Voor ons een top restaurant!

➞ Routebeschrijving

➞ Facebookpagina Chola Gastro

Restaurant Bon Amb

Wat een ervaring, luxe in Javea. Dit restaurant heeft een snelle groei doorgemaakt en is opgenomen in twee van de meest prestigieuze restaurantgidsen ter wereld, drie Repsol zonnen (2013, 2015 en 2019) en twee Michelin-sterren (de eerste in 2013 en tweede in 2016).

De Middellandse Zee, de moestuin, de citrusvruchten en de wijnstokken zijn allemaal factoren die de keuken in de regio beïnvloeden. Dat is de reden dat Restaurant BonAmb zich vanaf de opening gehouden voelde de geschiedenis te respecteren en te eren en zich in te zetten voor een keuken van innovatieve gerechten met grensoverschrijdende accenten, maar waarbij haar hele wezen stevig is geworteld in haar vestigingsgebied. Nog veel meer en alles over het restaurant kun je nalezen op de Bon Amb website.
Culinair genieten op korte afstand van onze villa.

➞ Routebeschrijving

➞ Website Bon Amb

Terra

Op zoek naar een heerlijke bohemian sfeer en fantastisch eten ga dan naar Terra! Een heerlijke plek met een mooi zwembad voor het ultieme buiten gevoel!

➞ Routebeschrijving

➞ Website Terra

Vall de Cavall

Op de route naar Denia vind je Vall de Cavall, prachtig gelegen in een landelijke omgeving.
Op het heerlijke terras geniet je van een fantastische klassieke keuken.

➞ Routebeschrijving

➞ Website Vall de Cavall

Restaurants Javea - Character Living
Restaurants Javea - Character Living
Restaurants Javea - Character Living