Experiences

Het is niet moeilijk om betoverd te worden door de Costa Blanca… Het Montgó-gebergte omringd door prachtige natuur, de 300 zonnige dagen per jaar, de pittoreske dorpjes en idyllische baaitjes: je bent er in no time weg van!

Graag vertellen we je meer, bijvoorbeeld over het heerlijke eten en drinken, en over lokale activiteiten en sportmogelijkheden. We raken er niet over uitgepraat…

En laat je gedachtes gerust verder gaan dan ‘vakantie’. Onze locaties zijn ideale plekken voor een kleinschalige trouwpartij, een yoga retreat of workshop. Of als thuisbasis tijdens een wandel- of fietsvakantie! En business meetings of brainstormsessies worden beter en leuker in een van onze huizen, weten we.

Rust die energie geeft

Het gebied van de Costa Blanca geeft rust. Maar ook energie, want uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat je oplaadt van de zachte zeebries, de verborgen wandelpaadjes en de spectaculaire baaien.

Lokale liefdes

Al dwalend op lokale marktjes vind je allerlei lekkers, en in leuke winkeltjes kom je onverwachte schatten tegen… In tapasrestaurants en barretjes staan delicatessen voor je klaar, beloven we je. Laat de locals je van alles vertellen over hun stadje, strandjes en etenswaren, en dompel je onder in de mediterrane manier van leven.

Smiles, sunshine & slow living.

Ontdek Jávea

We nemen je mee naar de verborgen plekken van Javea. Naar Xàbia Histórica, het oude centrum, dat ooit een vissersdorp was, en nu de allure heeft van een middeleeuws stadje met witgekalkte huizen in smalle straatjes.

Bij de kerk van San Bartolomé ligt de markt, nu gevestigd in een oud nonnenklooster. Op het plein staan ook twee prachtige gothische paleizen. Het museum, in een 17de eeuws paleis, vertelt je meer over de stad en de regio.

Zelf eten wij het liefst bij Gastro Chola of Cajita Azul, echte aanraders. Of ga naar The Beachhouse rooftop voor een koel aperitief op een warme namiddag…

Jávea heeft liefst negen stranden. Daarvan is Playa de Granadella een van de mooiste van Spanje. Hier kun goed suppen, en allerlei andere watersporten beoefenen! Geniet in de restaurantjes hier van de oorspronkelijke Spaanse keuken.

Verscholen in Bahia de Portixol ligt een strandje waar je goed kunt snorkelen. In het moderne gedeelte van de stad ligt Playa de Arenal, het kindvriendelijke zandstrand met een trendy, 3km. lange boulevard. Aan het eind ervan bevindt zich de oude vissershaven waar nog dagelijks de vangst wordt binnengebracht. Heerlijk vis eten hier!

De veelzijdige Montgó

De berg El Montgó domineert de horizon van Jávea, en het hele gebied eromheen. Ook qua klimaat, want dat is mede door deze berg het hele jaar door mediterraan mild. Daardoor zijn de zomers aangenaam warm, terwijl de winters zacht zijn. Rond deze 753m. hoge Montgó ligt een fantastisch natuurpark. Een avontuurlijke wandeling kun je er maken, maar bergbeklimmen of mountainbiken behoren zeker tot de echte uitdagingen van dit gebied. In alle gevallen zijn de diverse, prachtige grotten van Montgó die je onderweg tegenkomt de moeite van een bezoek waard.