Onze werkwijze 

Je hebt je dreamhouse gevonden en kiest voor de ultieme Character Living beleving, dan gaan we als volgt te werk:

Opname bestaande situatie

Omdat er in de meeste gevallen geen digitale tekeningen van de woning aanwezig zijn starten wij met de opname van de bestaande situatie en maken nieuwe tekeningen.

Brainstormfase

Natuurlijk moeten we elkaar eerst leren kennen. Vertel ons in een goed gesprek waar je voor staat, wat je mooi vindt, en denk met ons mee! Zo ontstaat het beste resultaat. We zijn bovendien niet alleen mooi-makers:
functionaliteit en haalbaarheid tellen net zo zwaar mee in het ontwerpproces.
Heb je zelf al een moodboard breng het mee! Onze designstudio Storm Concepts gaat met de bouwkundig architect aan de slag.

Niet alleen mooi-makers: functionaliteit
en haalbaarheid tellen net zo zwaar mee.

Schetsontwerp

Aan de hand van het resultaat van de brainstormfase gaan we aan de slag met een schetsontwerp van de nieuwe, gewenste situatie. We gaan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en bepalen de functies in de woning. Op dat moment kan een inschatting gemaakt worden van de te verwachten kosten.

Het definitieve ontwerp

 Jij bepaalt hoe je huis eruit moet komen te zien. Met jullie input werken we het ontwerp verder uit tot een definitieve versie. Zo gaat het gebouwd worden.
Met het Definitief Ontwerp kunnen tevens alle benodigde vergunningen worden aangevraagd. De verantwoordelijkheid voor het aanvragen van de vergunning ligt bij de uitvoerend aannemer.

Het ontwerp in 3D

De definitieve plattegrond wordt driedimensionaal getekend.

Technische Omschrijving

Op basis van het door jou goedgekeurde Definitieve Ontwerp ontwikkelen we een Technische Omschrijving, die als uitgangspunt dient voor de offertes die we uitzetten bij specialisten.

Omdat het tot in de puntjes moet kloppen.

In detail

We gaan concreet voorstellen maken voor de invulling en materialisatie van alle ruimtes. Een detaillering van de keuken, de badkamers, woon- en slaapvertrekken. Sanitair, tegels, vloeren, meubilair alle ruimtes worden ingevuld in de juiste kleuren en met de juiste materiaalcombinaties. De tuin de terrassen, het zwembad de beplanting, alles wordt aangepakt. Je krijgt van ons moodboards en een aantal mooie renders, je huis gaat nu echt op papier leven.

Resultaat een verrassend interieur- en exterieurconcept, een mooie belevingswereld!

Aan de slag

Als de offertes zijn goedgekeurd en we exact weten wat er moet gebeuren, dan gaan we voor je aan de slag. Tijdens de bouw- of renovatieperiode houden we ook met de projectmanager van Character Living ter plaatse, de regie over het gehele proces: van de hoofdlijnen tot de kleinste details. Zo weet je zeker dat je project optimaal verloopt.

We gaan uit van gemiddeld 2 uur bouwbegeleiding per dag, 10 uur week. Een verbouwing is een dynamisch proces, tijdens de bouw zijn er altijd kleine aanpassingen in de oorspronkelijke tekeningen nodig, natuurlijk nemen we dat mee in de werkzaamheden.